1. Wymagania formalne:
- wykształcenie zasadnicze branżowe lub zasadnicze zawodowe, w rozumieniu ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. - Prawo oświatowe, o odpowiednim profilu umożliwiającym wykonywanie zadań na stanowisku (kucharz, cukiernik);
- spełnienie wymagań zawartych w art. 6 ust 1 Ustawy o pracownikach samorządowych z dnia 21 listopada 2008 r. (tekst jednolity: Dz. U. z 2022 r poz. 530).
2. Wymagania dodatkowe:
- wymagany staż pracy co najmniej 1 rok na stanowisku kucharz, cukiernik;
- łatwość nawiązywania kontaktów;
- empatia;
- cierpliwość;
- umiejętność pracy w zespole;
- umiejętność organizowania pracy własnej;
- samodzielność w działaniu oraz wykazywanie własnej inicjatywy;
- zaangażowanie;
- dyspozycyjność;
- sumienność;
- uczciwość;
- odpowiedzialność;
- odporność na sytuacje stresowe.
3. Zakres obowiązków:
- sporządzanie potraw zgodnie z recepturą, wymogami nowoczesnej dietetyki i technik stosowanych w gastronomii;
- organizacja pracy pomocy kuchennej;
- prawidłowe, zgodne z gramaturą porcjowania i wydawania potraw z kuchni na oddziały i jadalnię w oparciu o zapotrzebowanie żywnościowe z oddziałów;
- dbałość o właściwą temperaturę, najwyższą jakość i smak oraz estetykę i higienę podawania potraw;
- wydawanie posiłków o wyznaczonych godzinach;
- odbiór artykułów spożywczych z magazynu oraz dbałość o ich właściwe przechowywanie w magazynie podręcznym;
- zapewnienie odpowiedniego stanu higieniczno – sanitarnego pomieszczeń DŻ;
- przestrzeganie higieny osobistej własnej i podległego personelu oraz używanie odzieży ochronnej zgodnie z jej przeznaczeniem;
- prowadzenie zapisów z monitoringu punktów kontrolnych (CP) wynikających z wprowadzania zasad systemu HACCP, GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna).
4. Warunki pracy i płacy:
- wynagrodzenie zgodne z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 25 października 2021 roku w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych (tj. Dz. U. z 2021 r., poz. 1960);
- wymiar czasu pracy: pełny etat;
- ośmiogodzinny system czasu pracy;
- miejsce wykonywania pracy: Dom Pomocy Społecznej im. św. Brata Alberta w Krakowie ul. Nowaczyńskiego 1.
5. Wymagane dokumenty:
6. Termin i miejsce składania dokumentów:
Wymagane dokumenty należy składać w sekretariacie Domu Pomocy Społecznej im. św. Brata Alberta w Krakowie, ul. Nowaczyńskiego 1 (osobiście lub listownie), za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres dps@dpsnowaczynskiego.pl (w przypadku posiadania uprawnień do podpisu elektronicznego) lub za pośrednictwem portalu ePUAP (w przypadku posiadania Profilu Zaufanego lub podpisu elektronicznego) w terminie do dnia 14.02.2024 r.
Koperta musi zawierać adnotację: ”Nabór na wolne stanowisko pracy: KUCHARZ”.
Aplikacje, które wpłyną do Domu Pomocy Społecznej im. św. Brata Alberta w Krakowie po upływie wyżej wymienionego terminu nie będą rozpatrywane.
O spełnieniu wymogów formalnych i zakwalifikowaniu się do rozmów kwalifikacyjnych, kandydaci będą informowani telefonicznie lub drogą elektroniczną na podany adres e-mail.
Dokumenty aplikacyjne kandydatów, którzy nie zostali zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną, mogą być odbierane osobiście przez zainteresowanych w sekretariacie DPS im. św. Brata Alberta w Krakowie, ul. Nowaczyńskiego 1, w ciągu jednego miesiąca od dnia ogłoszenia informacji o wynikach naboru.
Po upływie miesiąca nieodebrane dokumenty aplikacyjne zostaną zniszczone.
Jeżeli kandydat wyrazi na to zgodę, jego dokumenty aplikacyjne mogą być przechowywane przez jeden rok dla celów przyszłych rekrutacji.
Informacja o wyniku naboru zostanie umieszczona w Biuletynie Informacji Publicznej Domu Pomocy Społecznej im. św. Brata Alberta w Krakowie, ul. Nowaczyńskiego 1.
Celem ewentualnego uzyskania dodatkowych informacji można się z nami kontaktować mailowo pod adresem: dps@dpsnowaczynskiego.pl lub telefonicznie w godzinach od 7:00 do 15:00 pod numerem 12/255 41 90 lub 12/255 41 73.
7. Ilość etatów:
1 etat