Na podstawie art. 3 a ust. 2 ustawy z dnia 22 marca 1990 r o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2001 r. Nr 142, poz. 1593 z późniejszymi zmianami) oraz Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 2 sierpnia 2005 r. w sprawie zasad wynagradzania pracowników samorządowych zatrudnionych w jednostkach organizacyjnych jednostek samorządu terytorialnego (Dz. U. z 2005 r. Nr 146, poz. 1222)
1. Warunki przystąpienia do konkursu
Do konkursu może przystąpić kandydat, który:
1)posiada pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych,
2)nie był prawomocnie skazany za przestępstwa: przeciw mieniu, przeciwko działalności instytucji państwowych oraz samorządu terytorialnego, przeciwko wiarygodności dokumentów lub za przestępstwo karne skarbowe,
3)spełnia wymogi zdrowotne niezbędne w jednostkach zbiorowego żywienia,
4)spełnia w zakresie wykształcenia jeden z poniższych warunków:
a)ukończył jednolite studia magisterskie lub wyższe studia zawodowe lub uzupełniające studia magisterskie o kierunku gastronomicznym, technologii żywienia zbiorowego albo pokrewnym umożliwiającym wykonywanie zadań na w/w stanowisku i posiada doświadczenie związane z wykonywaniem zawodu intendenta,
b)posiada wykształcenie wyższe oraz ukończył studia podyplomowe lub kurs kwalifikacyjny z zakresu technologii żywienia i posiada doświadczenie związane z wykonywaniem zawodu intendenta,
c)ukończył średnią, policealną lub pomaturalną szkołę gastronomiczną o specjalności technologii żywienia zbiorowego i posiada doświadczenie związane z wykonywaniem zawodu intendenta.
2. Wymagania dodatkowe:
1) umiejętność obsługi urządzeń biurowych oraz sprawne posługiwanie się komputerem w zakresie edytora tekstów, arkusza kalkulacyjnego i Internetu,
2) znajomość dokumentacji sanitarnej wg zasad GMP (dobra praktyka produkcyjna) i GHP (dobra praktyka higieniczna),
3)znajomość procedur sanitarnych (w tym HACCAP).
3. Zakres obowiązków na stanowisku obejmuje m. in.:
1)planowanie i organizowanie zaopatrzenia kuchni, opracowywanie jadłospisu, prowadzenie magazynu żywienia, kierowanie pracą kuchni, zapewnienie niezbędnych standardów sanitarnych oraz prowadzenie dokumentacji żywienia,
2)prowadzenie magazynu przemysłowego - zakup środków czystości i sprzętu kuchennego, wydawanie i prowadzenie ewidencji artykułów przemysłowych,
3)pobieranie i rozliczanie zaliczek, naliczanie i przyjmowanie opłat za żywienie, zabezpieczanie środków pieniężnych zgodnie z procedurami,
4)w okresie wakacji pomoc w obsłudze sekretariatu szkoły.
4. Oferty osób przystępujących do konkursu powinny zawierać :
1)uzasadnienie przystąpienia do konkursu,
2)życiorys z opisem przebiegu pracy zawodowej, zawierający w szczególności informację o stażu pracy,
3)kopie dokumentów potwierdzających posiadanie wymaganego wykształcenia, kopie dokumentów o ukończonych kursach podnoszących kwalifikacje oraz kopie dokumentów potwierdzających staż pracy, kopie referencji (oryginały dokumentów do wglądu podczas konkursu),
4)aktualne zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania pracy na stanowisku intendenta,
5)oświadczenie, że kandydat nie był karany zakazem pełnienia funkcji związanych z dysponowaniem środkami publicznymi, o których mowa w art. 31 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 17 grudnia 2004r. o odpowiedzialności za naruszenie dyscypliny finansów publicznych (Dz. U. z 2005r. Nr 14, poz.114 z późn. zm.),
6)oświadczenie, że kandydat nie był karany za przestępstwa: przeciwko mieniu, przeciwko obrotowi gospodarczemu, przeciwko działalności instytucji państwowych oraz samorządu terytorialnego, przeciwko wiarygodności dokumentów lub za przestępstwo karne skarbowe,
7)oświadczenie o niekaralności za przestępstwa popełnione umyślnie,
8)oświadczenie, że kandydat wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) w celu przeprowadzenia konkursu na stanowisko intendenta.
5. Termin i miejsce składania wymaganych dokumentów:
Oferty wraz z wymaganymi załącznikami należy składać w nieprzekraczalnym terminie 14 dni od dnia ogłoszenia konkursu w godz. 8:00 do 15:00 w sekretariacie Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 14 w Krakowie, os. Dywizjonu 303 bl.66, 31-875 Kraków.
Dokumenty należy składać w zamkniętej kopercie z podanym adresem do korespondencji, numerem telefonu kontaktowego i dopiskiem „Nabór kandydatów na stanowisko urzędnicze - intendent". Aplikacje, które wpłyną po terminie nie będą rozpatrywane.
Po upływie terminu do złożenia dokumentów informacja o wyniku naboru podana będzie do publicznej wiadomości na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej ZSO nr 14 w Krakowie, oraz na tablicy ogłoszeń w ZSO nr 14. Konkurs przeprowadzi komisja konkursowa powołana przez dyrektora ZSO nr 14 w Krakowie.
O terminie rozmowy kwalifikacyjnej kandydaci zostaną powiadomieni indywidualnie.
Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr tel. 512-243-034, 12-648-27-51.
Dyrektor Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 14 w Krakowie
Anna Gąsiorek
Data powstania: 8 sierpnia 2011