Zapytanie ofertowe
Zespół Szkół Ogólnokształcących Sportowych nr 2 w Krakowie, siedziba: os. Teatralne 35,
31-948 Kraków zaprasza do złożenia oferty na najem lokalu użytkowego przeznaczonego do prowadzenia stołówki szkolnej i organizacja punktu zbiorowego żywienia.
2. Opis przedmiotu zamówienia:
Lokal składa się z następujących pomieszczeń:
1) stołówka 60 m2
2) kuchnia 154 m2
Wyposażony jest w podstawowy sprzęt i urządzenia do wydawania posiłków. Posiada instalację elektryczną, gazową, wodno-kanalizacyjną.
3. Organizacja zbiorowego żywienia obejmuje:
1) obiad klasa dla klas 1-3
2) obiad sportowy
3) śniadanie i kolacja dla uczniów mieszkających w internacie
4) obiady dla pracowników
4. Najemca zobowiązany jest przygotowywać posiłki zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
w tych jednostkach (Dz. U. poz. 1154).
5. Śniadanie podawane jest w formie samoobsługowego bufetu i powinno składać się z co najmniej: warzyw i/lub owoców, produktu zbożowego, produktu mlecznego, wędliny oraz ciepłego dania (jajecznica, parówki, kiełbaski, naleśniki).
6. Kolacja podawana jest w formie samoobsługowego bufetu i powinna składać się z co najmniej: warzyw i/lub owoców, produktu zbożowego, produktu mlecznego, wędliny oraz ciepłego dania (jajecznica, parówki, kiełbaski, naleśniki).
7. Posiłki mają być przygotowane na miejscu (gotowane w kuchni szkolnej).
8. Obiad składa się z zupy, drugiego dania i kompotu.
9. Posiłki są wydawane od poniedziałku do piątku tylko dla osób uprawnionych: uczniowie, pracownicy. W przypadku mieszkańców internatu wyżywienie wydawane jest również w soboty i niedziele.
Termin realizacji zamówienia: od 02.09.2020r.
Umowa podpisywana jest na okres 12 miesięcy z możliwością przedłużenia.
Załączniki do formularza ofertowego:
1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej lub inny dokument uprawniający do prowadzenia działalności w zakresie przedmiotu zamówienia (kopia poświadczona przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem).
2) Podpisana klauzula informacyjna.
3) Wykaz doświadczenia zawodowego w zakresie zbiorowego żywienia.
Przedmiot umowy/miejsce zatrudnienia Okres wykonywanej pracy Odbiorca usługi
Należy wypełnić poniższą tabelę i załączyć do oferty dokumenty potwierdzające należyte wykonanie usługi np.: referencje.
Termin związania z ofertą: 7 dni od wyłonienia wykonawcy.
10. Inne wymagania:
Opis sposobu przygotowania propozycji cenowej:
a) winna być złożona w formie pisemnej za pośrednictwem poczty e-mail,
b) cena w niej podana ma być wyrażona cyfrowo i słownie,
c) winna być napisana w języku polskim, czytelnie,
d) winna obejmować całość zamówienia,
e) winna być podpisana przez osoby umocowane do składania oświadczenia woli i zaciągania zobowiązań w imieniu Wykonawcy. Umocowanie do złożenia ofert winno być dołączone do oferty o ile nie wynika ono wprost z innych dokumentów załączonych do oferty.
11. Opis sposobu obliczenia ceny w składanej propozycji cenowej:
a) w cenie oferty winny zawierać się wszystkie koszty niezbędne do prawidłowego wykonania
zamówienia,
12. Propozycję cenową należy przekazać do dnia: 24.08.2020r. do godziny 12:00.
13. Sposób dokonywania oceny złożonej oferty:
a) zamawiający odrzuci ofertę złożoną po wyznaczonym terminie, w niewłaściwym miejscu,
a także, gdy oferta po złożeniu wyjaśnień mogłaby prowadzić do uznania jej za nową ofertę.
b) w przypadku, gdy oferta nie zawiera wymaganych dokumentów lub gdy są one niekompletne, nieczytelne lub budzą inną wątpliwość zamawiający wezwie oferenta do uzupełnienia bądź wyjaśnienia w wyznaczonym terminie. Brak odpowiedzi oferenta we wskazanym terminie spowoduje odrzucenie oferty.
c) kryteria oceny kompletnych i prawidłowo złożonych ofert są oferowana stawka czynszu za kuchnię wraz z pozostałymi pomieszczeniami
5) oferowane stawki za posiłki
6) doświadczenie zawodowe w zakresie zbiorowego żywienia
Każdy z w/w obszarów oceniany będzie przez członków komisji w skali od 0 do 5.
5. Osobą uprawnioną do kontaktów z wykonawcami z ramienia zamawiającego jest:
Dorota Petlic tel. 12 644 23 09, e-mail: zsos2@wp.pl
6. Zamawiający zaprosi wybranego wykonawcę do podpisania umowy w terminie i miejscu wyznaczonym przez zamawiającego. Dopiero podpisanie umowy rozpoczyna realizację zamówienia
i nakłada na ZAMAWIAJĄCEGO zobowiązanie z niej wynikające.