I. Informacje ogólne
II. Terminy i miejsce składania ofert
III. Warunki wymagane od oferentów
a) gotowanie posiłków w całości w kuchni Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Krakowie i ich wydawanie,
b) przygotowywanie posiłków będzie zgodne z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności, spełniających obowiązujące normy żywienia dzieci i młodzieży,
c) przechowywania próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej i podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek,
d) regularne i terminowe dokonywanie płatności za czynsz najmu oraz czynsz eksploatacyjny obejmujący media: prąd, woda, CO, gaz, ścieki, wywóz nieczystości oraz nieczystości płynnych,
e) Oferent od dnia obowiązywania umowy pokrywa wszelkie koszty utrzymania kuchni związane z jej funkcjonowaniem (w tym ze sprawnością urządzeń, przeglądami technicznymi, stanem technicznym pomieszczeń, zakupem środków czystości, wywozem odpadów, zużyciem mediów /dotyczy najemcy/, na terenie stołówki serwowane i / lub sprzedawane będą tylko i wyłącznie środki spożywcze uzgodnione z Dyrektorem szkoły, zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154),
f) zagwarantowanie wyżywienia zastępczego dla uczniów, nauczycieli i pracowników szkoły w momencie wystąpienia wszelkiego rodzaju awarii,
g)Oferent zapewni możliwość nabycia tylko zupy bądź tylko drugiego dania z kompotem w cenach przez siebie skalkulowanych wskazanych w pkt. 3.1,
h) zamawianie (miesięczne, tygodniowe, dzienne - elastyczne) i odwoływanie posiłków będzie prowadzone poprzez przeznaczoną do tego celu aplikację dostępną dla rodziców i opiekunów prawnych dzieci, nauczycieli i pracowników Szkoły,
i) płatności będą realizowane online oraz stacjonarnie (blik, karta oraz gotówka),
j) przeprowadzanie przez Oferenta oceny satysfakcji klienta w postaci ankiety realizowanej raz w półroczu, najlepiej w systemie informatycznym, tym samym, który służy do rozliczeń i wyboru posiłków, oraz uwzględnienie zgłaszanych sugestii przedstawicielom Dyrekcji Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Krakowie, Oferent zobowiązuje się do zapewnienia pomocy w serwowaniu posiłków najmłodszym dzieciom np. przy nalewaniu zupy przy stolikach oraz utrzymywania czystości w strefie jadalni,
k) Oferent wyrazi zgodę na udostępnienie wynajmowanych pomieszczeń Najemcom na kolejny rok szkolny 2026/2027 w celu zapoznania się ze stanem technicznym kuchni, zaplecza oraz stołówki.
IV. Termin realizacji umowy
V. Warunki wymagane od oferentów i dokumenty uwiarygodniające
a) aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej lub aktualny odpis Krajowego Rejestru Sądowego wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
b)oferowaną wysokość stawki czynszu najmu za powierzchnię kuchni wraz z zapleczem m2,
c) określenie przewidywanego czasu przeprowadzania robót adaptacyjnych, o ile będą konieczne,
d) oświadczenie, że podmiot składający ofertę nie jest w stanie likwidacji lub upadłości,
e) w przypadku najmowania innych lokali od Gminy Miasto Kraków – oświadczenie o adresach najmowanych lokali oraz o braku zaległości w opłatach z tytułu najmu tych lokali,
f) oświadczenie, że Oferent nie figuruje w rejestrze dłużników prowadzonym przez biura informacji gospodarczych, o których mowa w przepisach o udostępnieniu informacji gospodarczych,
g) oświadczenie lub dokumenty potwierdzające prawo do prowadzenia żywienia zbiorowego i usług gastronomicznych,
h) opis doświadczenia zawodowego Oferenta w prowadzeniu żywienia, przedstawienie przykładowego jadłospisu na całe 14 dni z podaniem składników wagowych (g i/lub ml); jadłospis powinien być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154),
i) oświadczenie o akceptacji wzoru umowy,
j) dodatkowe zobowiązania oferenta dotyczące konstruowania menu, np. zapewnienie świeżych owoców trzy razy w tygodniu,
k) inne dokumenty mające znaczenie podczas oceny oferty, np. referencje,
l) oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych Oferenta w zakresie niezbędnym do przeprowadzenia Konkursu, przy zachowaniu zasady jawności postępowania konkursowego i wyniku Konkursu,
m) wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1).
VI. Wybór oferty
a) doświadczenie w pracy w stołówce lub innym zakładzie żywienia zbiorowego np.: restauracje, bary itp. minimum 2 lata - maksymalna ilość punktów: 5, dodatkowe 3 punkty za doświadczenie w prowadzeniu stołówki szkolnej
b) jakość źródeł zaopatrzenia na podstawie udokumentowanej współpracy z producentami i dostawcami (np. mięso, warzywa, produkty bio) - maksymalna ilość punktów: 3
c) udokumentowana współpraca z dietetykiem oraz deklaracja współpracy przy pracy w przedmiotowej szkole - maksymalna ilość punktów: 5
d) referencje od dyrektorów szkół, w których oferent prowadzi / prowadził stołówkę lub przygotowywał / przygotowuje posiłki - maksymalna ilość punktów: 3
e) wysokość stawki czynszu najmu - maksymalna ilość punktów: 5
f) dodatkowe zobowiązania oferenta dotyczące konstruowania menu wykraczające poza minima określone przepisami - maksymalna ilość punktów: 5
g) możliwość zapewnienia wyboru posiłków (np. wege) przez uczniów spośród wariantów z zachowaniem stałej ceny posiłków, najlepiej poprzez system informatyczny maksymalna ilość - punktów: 5
h) możliwości w zakresie prowadzenia zamówień obiadów oraz rozliczania płatności za obiady przez aplikację, kartę, blik - maksymalna ilość punktów: 5
i) komisja konkursowa zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia dodatkowo rozmowy kwalifikacyjnej ze wszystkimi, bądź wybranymi oferentami,
j) w przypadku uzyskania takiej samej ilości punktów przez dwóch lub więcej oferentów, decyzję podejmuje komisja konkursowa w głosowaniu tajnym, po przeprowadzeniu dodatkowych rozmów kwalifikacyjnych z tymi Oferentami.
VII. Ogłoszenie wyniku postępowania
VIII. Załączniki