Dokument archiwalny
Praktyczna gastronomia we współczesnej Europie
Fundusz: Program operacyjny Kapitał Ludzki
Działanie: 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości kształcenia zawodowego
Wartość projektu: 514 550,00 PLN
Wartość dofinansowania: 436 670,00 PLN
Beneficjent: Gmina Miejska Kraków
Jednostka realizująca: Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie
Okres realizacji: 01.08.2008 – 31.08.2010
Opis projektu
Projekt obejmował m.in.:
- szkolenia zawodowe,
- szkolenia z języka angielskiego zawodowego,
- staże – staże zawodowe
Rezultaty projektu:
- podniesienie kwalifikacji oraz zdobycie doświadczeń zawodowych przez uczniów ZSG nr 2 w Krakowie
- podniesienie konkurencyjności uczestników na rynku pracy,
- wdrożenie nowoczesnych i skutecznych narzędzi kształcenia w zakresie zawodowego j. angielskiego
- dostosowanie kształcenia zawodowego do wymagań rynku pracy,
- otoczenie pomocą młodzieży defaworyzowanej ze względu na status materialny i pochodzenie społeczne,
- podniesienie umiejętności dydaktycznych nauczycieli bezpośrednio i pośrednio zaangażowanych w prace nad projektem.